نیرویی که اگر سیم درنقطه ای پاره شود لازم است در همان نقطه اعمال شود تا سیم حالت قبلی خود را حفظ کند. هر چقدر کشش سیم بیشتر باشد اسپن برج نگهدارنده افزایش می یابد و ارتفاع آن و هزینه خط کاهش خواهد داشت.
بزرگترین فاصله قائم بین منحنی سیم و خطی که از نقاط اتصال هادی به دو برج به هم میرسد. هر چقدر فلش سیم کمتر باشد ارتفاع برج نگهدارنده آن کمتر خواهد شد.
به فاصله افقی دو برج Span می گویند. هر چقدر اسپن بیشتر باشد به تعداد برج کمتری برای خط احتیاج است. با افزایش اسپن فلش سیم نیز افزایش می یابد. در طراحی خط چندیدن اسپن از جمله اسپن معمولی، اسپن متوسط، اسپن معادل، اسپن باد، اسپن وزن، اسپن بحرانی و اسپن الکتریکی داریم.
قسمتی از مسیر خط که محدود به دو برج کششی بوده و ما بین آن ها تعدادی برج آویزی قرار دارد.
حداکثر نیروی قابل تحمل سیم قبل از پارگی می باشد. در طراحی خطوط (Tension) را برای شرایط عادی بین 18 تا 25 درصد حداکثر مقاومت کششی در نظر می گیرند.
نسبت افزایش طول سیم به افزایش دمای سیم است و هرچقدر کمتر باشد افزایش طول سیم به نسبت افزایش دما کمتر خواهد بود و در نتیجه آن فلش سیم کمتر خواهد بود. این ضریب به جنس سیم وابسته است.
نسبت تغییر تنش به تغییر ازدیاد طول سیم را الاستیسیته گویند. هرچقدر الاستیسیته یا خاصیت کشسانی سیم کمتر باشد افزایش طول سیم در اثر نیروی اعمال شده به آن کمتر خواهد بود و فلش سیم کمتر خواهد شد. الاستیسیته به جنس سیم وابسته است.
شرایط آرایش هادی ها در فصول گرم را منحنی گرم و در فصول سرد را منحنی سرد گویند.
کمترین فاصله مجاز هادی از سطح زمین را منحنی معمولی گویند.
وسیله نگهدارنده هادی های خط انتقال را گویند و دارای انواع مشبک (Lattice)، تلسکوپی می باشد.
مقاومت الکتریکی هادی به سطح مقطع، طول و دمای کاری هادی بستگی دارد. هرچقدر سطح مقطع هادی بزرگتر و طول و دمای کاری هادی کمتر باشد مقاومت نیز کمتر خواهد بود.
یک گروه هادی فرعی در هر فاز را باندل می گویند هر فاز می تواند بصورت 2،3 یا 4 باندل باشد. با باندل کردن هادی ها شعاع متوسط هندسی افزایش یافته و سبب کاهش اندوکتانس خط، کاهش اثر پوستی، کاهش گرادیان ولتاژ، کاهش تلفات کرونا و افزایش کاپاسیتانس خط می گردد.
اثر پوستی موجب عدم یکنواختی چگالی جریان در مقطع سیم می گردد. هرچقدر فرکانس جریان بیشتر باشد، تمایل عبور جریان در لایه بیرونی سیم یا پوسته بیشتر و در مرکز سیم کمتر خواهد بود و سبب افزایش مقاومت سیم می گردد.
در هادی های بدلیل عبور جریان AC اثر پوستی ایجاد می گردد و سبب می شود که مقاومت AC سیم از مقاومت DC سیم بیشتر گردد.
وجود مقاومت الکتریکی در سیم سبب می گردد که همه انرژی ارسالی از منبع انرژی به بار نرسد و مقداری از آن به صورت گرما تلف شود. با افزایش تعداد مدار و باندول کردن خطوط انتقال و استفاده از هادی هایی با مقاومت کمتر (سطح مقطع بالاتر) می توان تلفات انرژی را کاهش داد
زمانی که میدان مغناطیسی ایجاد شده در اطراف هادی از شدت میدان موثر (21.2 کیلوولت بر سانتی متر مربع) بیشتر گردد هوای اطراف هادی شروع به یونیزه شدن و تولید گاز اوزون می گردد، این پدیده همراه با هاله بنفش رنگ و تلفات انرژی خواهد بود که به آن کرونا می گویند. کرونا سبب تداخل و ایجاد اختلال در امواج رادیویی نیز می گردد.
شرایط جوی (کاهش چگالی هوا سبب افزایش گرادیان ولتاژ هادی خواهد بود)، شرایط هادی (افزایش شعاع هادی سبب کاهش گرادیان ولتاژ می گردد).
وزش باد سبب کاهش دمای سیم و افزایش جریان مجاز عبوری از سیم خواهد بود از طرفی وزش افقی باد سبب اعمال نیروی افقی به سیم و افزایش وزن سیم خواهد بود با افزایش وزن سیم پارامتر سیم کاهش خواهد یافت و سبب افزایش فلش سیم می گردد.
با افزایش دمای محیط دمای سیم افزایش خواهد داشت و سبب افزایش مقاومت الکتریکی هادی و کاهش جریان مجاز عبوری خواهد شد. از طرفی افزایش دما موجب افزایش طول سیم و افزایش فلش سیم خواهد شد.
فعل و انفعالات شیمیایی که سبب خوردگی دو فلز ناهمجنس در کنار یکدیگر می شود را گویند. در هادی های ACSR با مغزی فولادی گالوانیزه در شرایط آب و هوایی مرطوب و یا مناطق آلوده صنعتی این پدیده مرسوم است. برای جلوگیری از این پدیده امروزه از هادی های ACSR با مغزی کلد (فولاد با روکش آلومینیوم)، هادی های تمام آلومینیومی AAC، هادی های تمام آلومینیوم آلیاژی AAAC یا هادی های با مغزی کامپوزیتی ACCC استفاده می کنند.
نوسان هادی ها با دامنه بالا و نوسان کم که ممکن است بدلیل وزش باد یا افتادن یخ روی سیم و تغییر ناگهانی وزن سیم به سبب آن باشد را گالوپینگ گویند. گالوپینگ نقش مهمی در تعیین فواصل بین هادی ها و بارگذاری برج ها دارد.
نسبت کشش وارد شده به سیم به وزن سیم در شرایط آب و هوایی مشخص را پارامتر گویند. هر چقدر پارامتر سیم بزرگتر باشد فلش سیم کمتر خواهد بود.
برای اینکه هادی ها انعطاف پذیری مناسب در بافت، بسته بندی و نصب داشته باشند آنها را بصورت رشته ای می بافند.
سیم محافظ هوایی برای جلوگیری از اصابت صاعقه به هادی های فاز استفاده می شود و بالاتر از هادی های فاز و به موازات این هادی ها در بالاترین نقطه دکل نصب می گردد.
مقاومت الکتریکی، وزش باد، شرایط رنگ هادی (هادی نو، هادی اکسید نرمال (رنگ کدر)، اکسید کامل (رنگ سیاه))، درجه حرارت هادی و درجه حرارت محیط می باشد.
در شبکه برق ایران ولتاژ 230 و 400 ولتاژهای استاندارد انتقال نیرو و ولتاژهای 63 و 132 کیلوولت ولتاژهای استاندارد فوق توزیع و ولتاژهای 20 کیلوولت و 400 ولت مرتبط با توزیع هستند.